De fair witness coachhouding

Vanuit de fair witness coachhouding luister je zonder oordeel, stevig en liefdevol in contact met jezelf als coach en met je coachee. Ik geef je aanwijzingen op de 4 ontwikkelingsniveaus van de binnenwereld.

Fysiek
Zorg voor een ‘gegronde’ lichaamshouding:

  • Zet beide voeten op de grond
  • Je rug is recht en je schouders ontspannen
  • Zit recht op je stoel, buig niet naar voren en hang niet naar achteren
  • Adem ontspannen naar je onderbuik

Mentaal
De overtuiging ‘Ik ben ok, en jij bent ok’ kan je helpen om als coach zonder oordeel te luisteren. Je kunt uiteraard ook zelf een zin formuleren die jou helpt om met compassie naar de ander te luisteren.

Emotioneel
Aan wat voor gedrag erger jij je snel bij mensen? Wanneer word jij persoonlijk geraakt? Emoties schuiven voor de compassie van je hart.
Daarom is het belangrijk om je emotionele geraaktheden te kennen en de onderliggende onvervulde behoeften die dan bij jou als coach in de knel komen.

Zingeving
Neem de rust en de tijd om contact met je hart te maken. Voel de liefde, mildheid en compassie van je hart, en laat de gevoelens van je hart op elke ademhaling door je lichaam stromen.

Ontwikkelingspunt voor de coach
Start de komende week minstens 3 gesprekken vanuit de fair witness coachhouding. Neem voor elk gesprek 5 minuten de tijd om deze coachhouding op te zoeken in jezelf.

Meer leren?

Wil je je coachhouding versterken en verdiepen? Dan kun je bij Blankestijn & Partners terecht in de opleidingen:
Opleiding Coachen met ziel en zakelijkheid
Opleiding Coachend leiderschap